Начало » Общност » Нагла кражба от варненско заведение на крайбрежната алея (снимки)

Нагла кражба от варненско заведение на крайбрежната алея (снимки)

За абсурден случай на посегателство над собствеността на заведение, което е затворено поради издадената заповед за прекратяване на дейност заради Covid 19, сигнализира читател на BudnaVarna.com.

В четвъртък около 5.00 ч. сутринта на Алея 1 в гр.Варна, най-спокойно 42-годишния С.П. влязъл в заведението и започнал да реже и сваля, като специализиран еладжия положените кабели, ел. тъбла, оборудване и др. – докато не бил заловен на местопрестъплението след следене и наблюдение. Крадецът – рецидивист е предаден на полицията за поредната си кражба.

На територията на крайбрежната алея през последната седмица, се е стигнало до посегателството на култови заведения и лицето е било следяно.

След като дежурният разследващ полицай свалил показания и иззел всички доказателства (чували с кабели и инструменти на крадеца), прокурорът се разпоредил да го пуснат.

Предполага се, че  заради коронавируса лица не се превеждат в ареста и затвора. Сега той обикаля отново на свобода!

Към момента престъпникът е лежал около 10 години затвор, но вече затвора явно не го иска!

За всички трябва да е ясно, че ако коронавирусът не си отиде до лятото, ще се парализира не само световната икономика. Поради факта, че сме най-бедната държава в Европа, набезите вече бележът сериозен ръст. Според някои експерти кризата няма да има нищо общо с 2008-2009 г. , някои дори твърдят, че се задава невиждана криза и кражбите ще достигнат своя епогей.

 
banner
banner
Петя Митева