Начало » Общност » 16 млади учители от Варна с награди за добър старт в професията

16 млади учители от Варна с награди за добър старт в професията

Грамоти, писалки и парични награди от по 300 лева получиха на специална церемония днес 16 млади учители от Варна за мотивация и добър старт в кариерата, предаде репортер на Moreto.net.

За дванадесети път, общо 22-ма преподаватели на възраст до 35 години, бяха номинирани по повод Международния ден на учителя. И този път кандидатите са оценявани от специална комисия по регламент и 30-точкова система.

Като истинска сбъдната мечта – така Велизара Гайдарова определя работата си в СОУ „Димчо Дебелянов“ във Варна. От една година тя има възможност да преподава на деца от началния курс и това я прави истински щастлива. „Радват ме техните грейнали очички, усмивките. Обичам да ги уча на нови неща“, категорична е Велизара.

Близка с учениците си е и 27-годишната Славена Атанасова, която преподава по биология, околен свят и география в Основно училище „Стефан Караджа“. Макар и да е в професията от една година, младата преподавателка е убедена, че обичта към децата я е довела до класната стая.

Мисията на учителя да успее да породи желание за откривателство у ученика провокирало и литератора от Четвърта езикова гимназия Невяна Павлова да стане учител. Тя е убедена, че литературата е най-благодатната наука за мотивация на младите хора. Като учител от пет години тя се опитва да развие у своите възпитаници любов към българската литература.

34-годишната Мирослава Стоянова от Частно училище „Малкият принц“ е класна на трети клас. Тя преподава от шест години, но е трето поколение учител в своето семейство. Израснала сред педагози, Мирослава е категорична, че има призвание за това, което работи. Сред получилите награди е и 31-годишната Елица Стоянова, която пък е учител в Частна детска градина „Малкият принц“. Започнала е да преподава едва 22-годишна и се гордее с професията си.

Сред 16-те с най-високи оценки, наградени днес бяха Стамена Христова – Частна детска градина „Мечтатели“, Ваня Крамарска от Частна детска градина „Малкият принц“, Йоана Рухова от Средно училище „Найден Геров“, Дора Солакова от Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“, Елисавета Стоянова от Основно училище „Петко Рачев Славейков“, Десислава Дончева от Детска градина „Незабравка“, Станислава Тобак от Общински детски комплекс,

Анелия Конукова-Джурова от Частна профилирана гимназия по информационни технологии и обществени комуникации „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, Янислава Здравчева от Основно училище „Добри Войников“, Катерина Костова от Детска градина „Морска звездица“ и Александра Костова от Основно училище „Добри Чинтулов“.

От всички, получили грамоти днес, кавалерите бяха двама. Това са учителите по хореография в Хуманитарната гимназия – Павел Иванов и по бокс в Спортното училище – Георги Бояджиев.

В момента Павел Иванов е на 27 години, а е учител съвсем от скоро – от края на 2015 година. Преподава не само български танци, но и теоретични предмети. Благодарен е за наградата и смята, че тя му дава един добър старт в живота. Младият учител, който има 5-годишен опит като балетист във варненската Опера преди това, не се затруднява да се разбира с учениците си и признава, че е така, защото възрастовата граница с тях не е много голяма.

Източник: Moreto.net

 
banner
banner
Budnavarna