Начало » Аврен » Вечерен час за варненски села (списък)

Вечерен час за варненски села (списък)

Заповед за вечерен час на всички жители на територията на община Аврен от 21:00 до 05:00 ч всеки ден е издал зам.кмета на общината Боян Георгиев, научи BudnaVarna.com.

 

В нея е записано, че се издава във връзка със създалата се ситуация, издадените заповеди от Министъра на здравеопазването и завишения брой хора, завръщащи се от чужди държави, с цел предпазване живота и здравето на жителите на Община Аврен от коронавирус.

Припомняме, че преди седмица областният управител на Варна Стоян Пасев каза, че „Само в с. Дъбравино има над 450 души, завърнали се от Италия“. Малко след това кметът на Аврен Емануил Манолов излезе с обръщание, в което каза, че „По повод публикациите в интернет пространството за 450 работници, завърнали се от Италия във варненско село Дъбравино, Ви уверявам, че е допусната грешка и тази информация не е вярна.“, като никъде в съоббщението нямаше точна информация коя е грешката – броя на работниците, мястото на завръщане или посоченото село или всичко.

Вечерен час от 21:00 до 05:00 часа влиза на територията на селата:

с. Аврен

с. Бенковски

с. Близнаци

с. Болярци

с. Добри дол

с. Дъбравино

с. Здравец

с. Казашка река

с. Китка

с. Круша

с. Приселци

с. Равна гора

с. Садово

с. Синдел

с. Тръстиково

с. Царевци

с. Юнак

Обжалването на заповедта няма да спре действието й, пише още в нея.

Изключения за движение в посочените часове се допускат само и единствено при неотложна нужда, като за целта се уведомява кмет или кметски наместник на съответното населено място, а за с.Аврен – 05106 22 50 – Дежурен по Община

 
banner
banner
Budnavarna