Община Дългопол разшири обхвата на патронажната услуга

Във връзка с обявеното в страната извънредно положение, Община Дългопол разширява обхвата на патронажната услуга за самотни възрастни и пора с увреждания. Това гласи съобщение на кмета Георги Георгиев.

Услугата ще се ползва от самотно живеещи възрастни хора без близки и роднини в населеното място и от хора с увреждания, които нямат близки, личен асистент, домашен помощник или асистент по Закона за личната помощ. Допълнителните дейности, които ще се предоставят са закупуване на хранителни продукти и вещи от първа необходимост със средства на потребителите, съдействие за снабдяване с предписани лекарства.

Предоставянето на услугите ще се извършва след предварителна заявка на телефони: 0899914067; 0898585552 – социални работници към Общинско социално предприятие “ДСП”. Домашен социален патронаж в Дългопол ще разшири капацитета си и има готовност да поеме още 50 потребители от територията на общината. Месечната такса ще се заплаща в края на месеца по местоживеене на потребителя. Предоставянето на услугите ще се извършва след предварителна заявка на обявените по-горе телефони.

От Общината напомнят, че при необходимост гражданите могат да подават сигнали на националните телефони 112 и 02 807 87 57. На втория гражданите могат да получат информация за това кои търговски обекти могат да работят и кои не; всички въпроси относно епидемията с коронавирус 2019-nCoV. Линията работи от понеделник до петък, в рамките на работното време (от 08.30 до 17.00 часа).

На телефона на МВР – Варна – 052 615 166, се приемат сигнали за струпвания на хора, нарушена карантина. Такива сигнали и информация за струпване на хора в търговски обекти, работещи заведения, могат да се подават и на телефона в РЗИ – Варна – 052 665 200.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!