Начало » Политика » Иван Портних мести офиса си в Аспарухово

Иван Портних мести офиса си в Аспарухово

Кметът на Варна Иван Портних заяви, че ще измести своя офис в Община Аспарухово. Това той изрече в шеговит тон в местното кметство на среща с граждани на квартала по повод това, че през следващата година ще има доста вложения в населеното място и той ще трябва да бъде там, за да налага контрол.

„Мислех си да кажа на госпожа Белмезова (б.р. районният кмет на Аспарухово Калина Белмезова) да ми намери офис тук, за да не се налага всеки ден да пътувам, защото пред следващата година ще ми се налага често да съм тук. Фокусът ни изцяло е насочен към квартал Аспарухово. Това не е инцидентно. Това е един процес на извървяване, на планиране на конкретните процедури и зависи от всички нас – усилието да го направим“

asp

„Знаете, че 3 милиона даде Държавата да оправиме довеждащия водопровод, сега още 3 милиона. Мина процедурата, има ибран изпълнител, за да завърши последният участък, който е крайно проблемен – захранването на района. Знаете, че на няколко етапа бе положена подземната комуникация, като последният етап беше водопровода от „Първи май“ до „Мара Тасева““, заяви кметът Иван Портних.

  Отбелязваме Световния ден на Земята

portnihh

Той сподели на аспаруховци, че ще трябва да имат търпение, защото през следващата година, кварталът ще бъде строителна площадка, но това ще бъде за добро. „През следващата година кварталът ще заприлича на строителна площадка, но за добро, защото след като приключим със строителните дейности, това ще е образцовият кът на Варна. Предстои обновяване на главните булеварди – „Народни будители“, „Мара Тасева“ – цялостна рехабилитация – разширение с две платна, „Първи май“ -цялостна рехабилитация, а през следващата година – „Кирил и Методий“. Основните булеварди в района с други думи ще бъдат изцяло обновени“

porttt

„Също така за улеснение на движението, пред Общината ще бъде изградено кръгово, а аспаруховият парк ще бъде разширен в големи размери и ще се превърне във втората морска градина на Варна“, заяви още Иван Портних.

portnih

Градоначалникът сподели също, че ще бъде реновирано и изградено рибарското селище, което ще приляга на красивия квартал, също така ще се търси финансиране от ЕС за две корабчета, които да извършват транспорт между морска гара във Варна и Аспарухово.

  19-годишната Никол от Варна написа разтърсващо есе! Трогна цяла България!

kmet

Разговорът завърши с дискусия относно санирането на жилищните блокове. До този момент в квартала има само 6 сгради, които са предприели нужните мерки затова и са одобрени.

В края на срещата Отец Добромир благодари на общинските съветници от ГЕРБ – Аспарухово Милена Димова, инж. Иво Иванов и Димитър Колев за внасянето на предложението на ремонт на местния храм в квартала.

Източник: Спътник

 
banner
banner
Budnavarna