Начало » Общност » Български лекарски съюз иска затваряне на училища, детски градини, ясли, заведения и молове

Български лекарски съюз иска затваряне на училища, детски градини, ясли, заведения и молове

Български лекарски съюз следи усложняващата се обстановка в страната ни и увеличаването на заразените с COVID – 19 у нас, съобщават в съобщение до медиите те.

Безпокойството ни става осезаемо като се вземе предвид големия брой медицински персонал, инфектиран и заболял от коронавирус в засегнатите страни, което реално води до недостиг на медицински лица.

Лекарите и специалистите по здравни грижи са тези, които се срещат с COVID – 19 всеки ден. Запазването на тяхното здраве и живот трябва да бъде изведено като приоритет за държавата в противен случай няма кой да се бори със създалата се епидемична обстановка.

Цялото съсловие ясно осъзнава огромната отговорност, която има в създалата се обстановка, и е готово за пълна мобилизация, но това би било възможно само ако колегите ни – лекари и специалисти по здравни грижи, са осигурени с лични предпазни средства.

Съсловието подкрепя по-строгите мерки, предложени от Кризисния щаб, с цел ограничаване на разпространението на COVID -19., гласи още съобщението им

Смятаме, че е необходимо, освен прекратяване на учебните занятия, да се забранят посещенията в детските градини и ясли, забрана на посещенията в нощните и питейни заведения след 18 ч., както и да се затворят търговските центрове и моловете.

БЛС отправя апел към българските граждани за отговорно поведение и стриктно спазване на карантинния период. За тези, които не го спазват, трябва да има строго наказание. На фона на обявена пандемия е абсолютно недопустимо човек да поставя в риск здравето на другите.

 
banner
banner
Петя Митева