Начало » Събития » Организират размяна на детски дрешки във Варна

Организират размяна на детски дрешки във Варна

Въпреки мерките за ограничаване на коронавируса, стана ясно, че децата не са под прицела на опасното заболяване. Интересна идея ще събере майки с деца в близост до Хуманитарната гимназия във Варна. Размяна на детски дрехи ще се проведе на 12 и 13 март. Организатор на проявата е Recycle Art Academy, варненска организация, която се занимава с рециклиращо изкуство и опазване на околната среда. „Идеята е взаимопомощ между майките, за да не се хвърлят на боклука дрешки, които все още са годни за използване, каза организаторът Наталия Николова. – Дрехите на децата много бързо им  умаляват и няма смисъл да се купуват всеки път нови. Надявам се да дойдат повече хора и да направим една хубава размяна.“

Проявата е част от поредицата „Нулев отпадък“. Предишните подобни инициативи на работилницата са били преди месец, когато са се разменяли книжки, както и по Коледа, когато предмет на размяната са били играчки. Инициативата ще се извърши в работилницата на ул. „Хаджи Стамат Сидеров” №32 от 11 до 15 часа в четвъртък и петък.

Наталия е преподавател по рисуване и нейната идея е да се постигне нулев отпадък. В основата на целите, които си поставя работилницата, е опазването на околната среда чрез разговори, популяризиране сред младите и по-възрастните хора. По нейни думи децата с готовност се отзовават на тези инициативи, а от страна на родителите с всяка следваща кампания има все по-радушен прием. Според организаторката подобни събития ще бъдат правени по-често, а опазването на природата от години се е превърнало в нейна мисия.

Източник: Черно море

 
banner
banner
Петя Митева