Нов регламент за Празника на фолклорното изкуство „Като жива вода-Суворово 2020”

Празника на фолклорното изкуство „Като жива вода-Суворово 2020” ще се проведе за тринадесети пореден път на 02 и 03 май 2020г. в местността „Горски кладенец”, гр. Суворово.

Празникът на фолклорното изкуство “Като жива вода” е изява на таланти, в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство, за запазване и обогатяване на българската национална култура.

В събора могат да участват: индивидуални изпълнители – певци и инструменталисти; камерни състави/до 8 човека/, групи и хорове за народно пеене и вокално- инструментални ансамбли; народни оркестри и камерни инструментални групи; камерни фолклорни танцови групи /до 8 човека/; фолклорни танцови състави и ансамбли; любителски клубове за народни танци; групи, представящи общи песенно-музикално-танцови програми; групи представящи ревю на автентични народни носии, кукерски костюми и др.

Участниците ще бъдат разделени на 5 възрастови групи, като първата е от 4 до 7 години, останалите възрастови групи се разделят на 3 любителски и професионални категории.

Новото тази година във фестивала “Като жива вода” е, че репертоара, с който се представят участниците трябва да не е изпълняван в предишните издания на Празника на фолклорното изкуство “Като жива вода” и е въведена такса за участие.

Таксите за групи е в размер на 2 лв. на всеки участник, но не по-малко от 20 лв. за група. За Дуети, трио, квартети , камерни групи /до 8 човека/– 3 лв. на участник. А за индивидуални изпълнители – 5 лв. Участник, който се явява като индивидуален изпълнител в една или повече категории и в същото време е част от състава на явяващ се в конкурса колектив (група), заплаща такса на обща стойност 5 лв. (за всичките си участия).

Заплащането е по банков път по банкова сметка с титуляр Община Суворово. ИНВЕСТБАНК АД КЛОН ВАРНА; IBAN: BG09IORT73778400846800; ВИД ПЛАЩАНЕ:448090

Кмета на Община Суворово – Данаил Йорданов отправи официална покана към всички:

„За 13-та поредна година Празникът на фолклорното изкуство „Като жива вода” събира изпълнители от цяла североизточна България. Той дава възможност на певци, музиканти, танцьори, изпълнители, гости и зрители да се потопят в един необятен и красив свят на багри, настроения и емоции, свят изпълнен с древни символи и съвременни послания, свят магия, свят чудо, свят на българския фолклор.

И тази година ПФИ “Като жива вода“ ще се състои в 2 поредни дни 2-ри и 03-ти май. Празникът има конкурсен характер и изпълненията се оценяват от компетентно жури. Класирането на участниците се обявява на сайта на общината в 10 дневен срок след приключване на събитието, наградите са изпращат по пощата на адреса посочен в заявката за участие.

Заповядайте отново и тази година и нека заедно за пореден път да сътворим един празник, едно утвърждаване на българското, за да пребъде в годините. Заповядайте на Тринадесетия Празник на фолклорното изкуство в община Суворово!

С уважение,

Кмет на община Суворово

Данаил Йорданов“

Групите и индивидуалните участници трябва да потвърдят участието си най – късно до 01.04.2020г. със заявка – бланка, която могат да намерят в официалния сайт на общината или да получат от организаторите на фестивала.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!