Начало » Общност » Николай Костадинов пред младежите на ГЕРБ: Най-модерният спортен комплекс във Варна ще бъде готов до края на годината

Николай Костадинов пред младежите на ГЕРБ: Най-модерният спортен комплекс във Варна ще бъде готов до края на годината

Новият и най-модерен във Варна спортен комплекс във „Вл.Варненчик” ще бъде готов до края на годината, а може и по-рано, още за празника на морската столица. Това каза районният кмет Николай Костадинов на среща с младежи от областната организацията на ГЕРБ.

Комплексът ще разполага с едно голямо и две малки игрища за футбол, две игрища със смесено предназначение за волейбол и баскетбол, за хандбал, луксозен тенис корт, малък скейт парк, многофункционална зала с близо 400 места и с размери на хандбално игрище, писта за 100 м бягане, за ролери, амфитеатрална сцена за арт събития на открито.

Районният кмет посочи, че мащабният проект се изгражда върху площ от 38 дка, а за осъществяването му има изключителната подкрепа на общинската администрация в лицето на кмета на Варна Иван Портних.
„Тази година започва цялостният ремонт на II микрорайон, известен като Кайсиева градина, за който има предвидени 18 млн. лева по програма „Региони в растеж”. С евросредства по същата програма в размер над 18 млн. лева беше изцяло обновен IV микрорайон във „Владиславово”, като от бюджета са вложени пари само за част от ремонта на подземните комуникации”, посочи още Николай Костадинов.
Той разговаря с младежите за това как е организирал работата на администрацията, която ръководи, за подкрепата, която е оказана на семействата в блок 302 след инцидента с взрива преди месец, за смелостта на пожарникарите, спасили 18 души.

На срещата, инициирана от областния координатор на МГЕРБ – Варна Даниела Панайотова, се дискутираха и въпроси, свързани с машинното гласуване, с предстоящите парламентарни избори и др.

 
banner
banner
Петя Митева