Начало » Общност » Домът за деца във Варна събра на една сцена таланти от всички възрасти (снимки)

Домът за деца във Варна събра на една сцена таланти от всички възрасти (снимки)

За втора поредна година Домът за медико-социални грижи за деца – Варна (ДМСГД – Варна) бе домакин на концерта „При нас е весело“, който събира на една сцена таланти със специални потребности от всички възрасти и различни школи в града, научи BudnaVarna.

Инициатор за неговото провеждане е Димитър Увалиев, който отново бе в ролята на организатор и водещ. „Амбицията ни е концертът да се утвърди като традиция и да даде сцена за изява на все повече и повече таланти. Всички участници са различни. Но има нещо, което ги обединява и си струва да бъде видяно. И това е яркият им сценичен талант“, каза при откриването на концерта д-р Стефка Джанкова, директор на ДМСГД- Варна. „Вярвам, че те отново ще ни изненадат и ще ни провокират да разказваме дълго време за тях. За волята, за уменията и постижения им. И така заедно, ръка за ръка, ще променяме стереотипите!“, добави д-р Джанкова.

Колко талантливи са децата със специални потребности показаха с изпълненията си възпитаниците на Дневния център в ДМСГД – Варна, които спечелиха сърцата на публиката. На крака зрителите изправиха момчетата от брейк формация M.C.Flame, възпитаници на Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“, моделите на агенция „Идея Прима“, както и изпълнителите от Фондация „Съпричастие“ – Варна. А артсъставите от Детска градина №23 „Иглика“ пяха и танцуваха под нестихващите аплодисменти на гостите.

И тази година грамоти и награди получиха едни от най-добрите специалисти от Дома за медико-социални грижи за деца. Сред тях бе неонатологът д-р Николинка Недева, медицинските сестри Вяра Колева и Керанка Димитрова за всеотдайните грижи за живота и здравето на децата от лечебното заведение. Рехабилитаторите Биляна Неделчева и Дарина Станева, кинезитерапевтите Ася Христова, Вержиния Маркарян и ерготерапевтът  Венцислав Николов бяха отличени за постигнатите резултати в процеса на лечение и рехабилитация на децата със специални потребности. Наградени бяха още Димана Петрова от административния екип на Дома и детегледачката Димка Димитрова.

 
banner
banner
Петя Митева