Начало » Общност » Варненско семейство се бори за безплатна терапия на болната си дъщеря

Варненско семейство се бори за безплатна терапия на болната си дъщеря

Варненско семейство се бори за безплатна терапия, която е в помощ на 3-годишната им дъщеричка Рали. Детето страда от изключително рядко заболяване – Синдром на Лий. С прости думи – митохондриите в клетките не могат да произвеждат достатъчно енергия, за да ги захранват и клетките умират.

Сега Рали приема две лекарства, благодарение на които няма пристъпи. За да се забави прогреса на болестта, ежедневно я подпомагаме с множество витамини и антиоксиданти, споделят родителите на момиченцето.

Имаме нужда от Вашата медийна подкрепа, с което да направим всичко възможно нашата дъщеричка Рали да спечели рехабилитация в един от най-добрите европейски рехабилитационни центрове – Adeli, Slovakia., споделя майката на Рали. Молбата ни към Вас е да помогнете чрез публично разгласяване за информацията за този конкурс и възможността по този начин всеки наш съгражданин напълно безплатно да помогне за осигуряването на тази, така важна за детето ни рехабилитация.

Състоянието на Рали в момента е стабилно и при нея все още не се наблюдават много от типичните за децата с това заболяване усложнения, благодарение на нейният „мито койктейл“ от 17 горчиви медикамента, които приема в различни комбинации, по няколко пъти на ден. За усвояването на нови умения и укрепването на мускулатурата ѝ от изключително значение е физиотерапията. За по-малко от година – с три посещения в медициски център Адели, Словакия и непрекъсната работа вкъщи Рали постигна забележителен прогрес.

„За да осигурим тези рехабилитации миналата година проведохме кампания за набиране на средства. Този конкурс е една прекрасна възможност, чрез която всички добри хора могат да помогнат с осигуряването на още една рехабилитация за Рали без да бъдат обвързани с направата на финансово дарение.“

Конкурсът се провежда по повод 15-тата годишнина на център Adeli. На страницата на центъра се намира и снимката на семейството, където може да се гласува конкретно за Рали в периода от 15 до 29 февруари, като се се натисне „сърчицето“ в ляво на снимката.

Източник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева