Начало » Общност » Варненското бижу на дрифт пистите в Европа (снимки)

Варненското бижу на дрифт пистите в Европа (снимки)

Във възрастта, на която момичетата четат първия любовен роман или създават профилите си в социалните мрежи, Кристалина Стефанова – едно варненско момиче на 16, побеждава конкурентите си сред най – добрите дрифтъри на Балканите.

drift4

Втора в Националния шампионат на Румъния

В последния етап на тазгодишното издание на Националния дрифт шампионат на Румъния, който се проведе в Яш, Кристалина се класира на второ място в дебютния клас Devision, побеждавайки и доста мъже. „Започнах да практикувам спорта на 13 – годишна възраст. Това е първият ми дрифт шампионат в Румъния. Имам две други първи места и едно второ. Но, честно казано, не ме е грижа много за класирането, това е моята страст“, разказва Кристалина.

За завършек на сезона тя взема участие в европейския шампионат- King of Europe на Slovakia Ring, където се класира на 4то място в Queen of Europe.

drift3

Генетична болест“

Успехите на Кристалина имат и своята история. Тя е дъщеря на Красимир Стефанов (DK Краси Стефанов) – един от най – добрите дрифтъри на България. „Баща ми е шампион по дрифт на България и страстта към спорта я имам от него. Той е много горд, защото избрах да следвам пътя му. Той е и треньорът ми и мисля, че е доволен от това, което сме постигнали заедно.“

  Зверски задръствания на Аспарухов мост изключиха район Аспарухово от Варна (обновена)

Красимир Стефанов практикува спорта вече 16 години. Затова не е пресилено да се каже, че Кристалина е буквално закърмена с дрифта. Тя има брат и сестра, които са по – малки. Но за момчето е сигурна – той вече има страстта към автомобилите, макар и да е само на 6. Диагнозата вероятно е същата – дрифт. Мениджър на целия отбор обаче е майка ѝ Ваня Стефанова.Тя също е добре позната сред дрифтърите в България като организатор на Need For Drift Master, което се провежда ежегодно във Варна. „Без нея не бихме могли да се конкурираме“, разказва през смях Кристалина.

drift2

Зад волана на „чудовище“

Призовото си място в Румъния младата варненка печели с Nissan 200SX RS13 оборудван с двигател V8 на BMW. Под капака на автомобила се крият 600 коня. Кристалина обаче е категорична –дрифтът не е опасен спорт. „Всичко е въпрос на мислене“, споделя тя. А на въпроса защо практикува този спорт, отговаря така : „Не мисля , че само мъжете могат и трябва да карат коли. Това е най – голямата ми страст и определено мисля, че бъдещето ми е тук.“

  Италианец и кенийка спечелиха Международния маратон „Варна“

Източник: ВарнаНюз

 
banner
banner
Budnavarna