Начало » Култура » Найджъл Кенеди със световна премиера на XVII Европейски музикален фестивал във Варна

Найджъл Кенеди със световна премиера на XVII Европейски музикален фестивал във Варна

Виртуозът Найджъл Кенеди избра Варна за световната премиера на своя първи концерт за цигулка и оркестър. Събитието ще бъде в рамките на XVII Европейски музикален фестивал, който се осъществява с подкрепата на фонд „Култура“ към Община Варна.

 

На 22-ри май Найджъл Кенеди ще излезе на сцената на зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта с оркестъра на Варненската опера в концерт, посветен на Лудвиг ван Бетовен, чиято 250-та годишнина се чества. Кенеди ще представи изпълнение на Бетовеновия цигулков концерт. Варненската публика през годините имаше възможността да се докосне до всички страни на разноликия талант на цигулковия провокатор – от топ шедьоврите на класическите автори до джаз пиесите на Гершуин и до прекрасните му собствени произведения като „Магьосникът от Люблин“. Самият Кенеди признава, че се чувства искрено обичан в морския град и Варна е винаги в сърцето му. Специално за годината, в която целият свят отбелязва 250 години от рождението на Бетовен, Кенеди пише своята най-нова творба, посветена на безсмъртния композитор, която ще бъде изпълнена за първи път във Варна.

 

Билетите за концерта на Найджъл Кенеди във Варна са на цени от 35 до 85 лв. Продажбите им стартират с промо акция, като от днес до 14 февруари два закупени билета за всеки един от концертите във фестивала носят отстъпка от общо 10 лв. Те могат да се купят от касите на ДКС и ФК, от мрежата на Eventim в цялата страна – бензиностанции OMV, книжарници Orange, магазинитe Office 1 Superstore, Технополис, Български пощи, както и онлайн от https://www.eventim.bg/bg/bileti/nigel-kennedy-barna-palace-of-culture-and-sports-1181147/performance.html

 
banner
banner
Петя Митева