Начало » Общност » Нов мост ще свързва улица „Девня“ с пристанище Варна

Нов мост ще свързва улица „Девня“ с пристанище Варна

Мостово съоръжение от кръстовището на ул. „Девня“ с бул. „Република”, ще преминава над жп релсите в района, а след това ще преминава от другата страна, до езерото. Това ще е следващия проект който би облекчил трафика в района, анонсира главния архитект на община Варна Виктор Бузев в ефира на Радио Варна. Естакадата ще минава над половината улица „Девня“ и над голяма част от релсовата инфраструктура.

„Има абсолютен шанс директно да се влезе в пристанището без да се качват камиони и тирове по Аспарухов мост. Няма нужда да споменаваме левия завой на ул. Девня към моста, там са коловози образувани от тежките превозни средства, чакащи на червена секция, а статичния товар компрометира пътната настилка всяка година. Новото трасе от близо 3 км първо ще събере в себе си изчакващите камиони преди да влязат в зоната на пристанищния комплекс. Второ, пътуващите от и към Бургас няма да се налага да влизат в северния възел, а директно, от зоната на Коробостроителния завод да се мине транзитно до ул „Атанас Москов“. Буквално до седмици пък стартираме пробива от магистралата към „Атанас Москов“, още една алтернатива да не се минава през центъра на града.

Бузев обеща, че в момента в който приключи техническото проектиране, ще се направи симулация на целия модел, за да се види визуално целия ефект от съоръжението. Според главния архитект цената на този проект не може да се измерва с тази на мегапроекта „бул. „Левски“. Мостовите съоръжения ще са сглобяеми елементи и в разумни и нормални срокове целият проект ще бъде готов до лятото на 2021-година

 
banner
banner
Budnavarna