Начало » Култура » „За щастието и мислите“ от Мариела Русева

„За щастието и мислите“ от Мариела Русева

За щастие, не можем да „четем“ чуждите мисли. Това е добре, защото едва ли бихме могли да понесем всичко, което ще научим.

Освен това, ако получаваме наготово цялата информация, ще се лишим от възможността да развиваме усет и интуиция, да ползваме миналия си опит, да комуникираме.
Дали нашите мисли биха могли да са повод за нашето щастие? Отговорът е ДА!
Когато сме щастливи, целият свят и всичко в него ни изглежда позитивно, добронамерено и ние живеем в синхроничност с другите. Причината не е, че се случват чудеса, а заради нагласата ни и сигналите, които излъчваме.

Светът е такъв, какъвто е, но ние го възприемаме през нашето преживяване. Когато сме щастливи и с позитивно излъчване, другите ни предпочитат във взаимоотношенията.
И още нещо, щастливите мисли провокират произвеждането на хормоните на щастието, а това води до преживяване на удоволствие.

Какво се случва, ако мислите ни са негативни, но искаме да се почувстваме по–щастливи?
Трябва да започнем да се усмихваме – да създаваме сами усещането за щастие. По този начин, дори да усещаме натрупана негативна енергия, поставяме на мозъка си задача – да насочим вниманието си към позитивни мисли, а поведението си към активности, предизвикващи удоволствие. Процесът на пренасочване изисква енергия. Мозъкът я черпи от наличната, макар и негативна. За него няма значение „окраската“, а само количеството на ресурса. Черпейки от заряда на негативната мисъл, тя отслабва, а с нея и емоцията стихва. Ето защо, имаме основание да твърдим, че мислите също могат да бъдат усмихнати, начумерени, страхливи.

Всичко, което сме ние в реалността, е отражение на психичния ни свят. Моят съвет за щастие днес е: не подценявайте силата на мисълта! Мислите контролират психичния ви свят, а вие можете да контролирате мислите си. Дори и най–малкото усилие да мислите позитивно, ще ви се отплати многократно – ще генерирате нови идеи, ще откриете нови решения и посоки, за които дори не сте подозирали, че съществуват. Ще ви обземе усещане, че вашите намерения се осъществяват с лекота. Накарайте ефекта на пеперудата да работи за вашето щастие!

снимка: Мариела Русева

 
banner
banner
Budnavarna