Начало » Общност » Общината нехае за централна улица (снимки)

Общината нехае за централна улица (снимки)

Читателка на „Петел“ сигнализира за улица в центъра на Варна, на която няма никакво осветление и е осеяна с дупки. Става дума за „Топра Хисар“, която се намира до Окръжна болница.

Ето и какво ни пише нашата читателка:

„Здравейте, приятели. Всеки ден посещавам Вашия сайт и от доста време обмислям да Ви пиша, но все се надявах, че няма да се наложи. Уви, тъй като вече няколко месеца няма реакция от Община Варна, най-после се престраших. Явно проблемите не могат да бъдат разрешени без намесата на медиите, без Вашата намеса, приятели.

Пиша Ви относно проблеми с осветлението и многото дупки на ул. „Топра Хисар“, гр. Варна.

Предприех тази крачка, след като вече няколко пъти подавах сигнали на официалната страница на Община Варна. Многократно получавах учтиви отговори и  благодарности, че съм ги информирала.  Нооо… Проблемът е, че в крайна сметка реакция от Община Варна няма.

Живея на ул. „Топра Хисар“ в гр. Варна. Това е една малка уличка в широкия център на града. Намира се в района на Окръжна болница. Проблемът е, че вече е 2016 г., 21век, но тук все още няма изградено улично осветление. Вечер улицата е изключително тъмна. Сама жена е страшно да се прибира. А какво да кажем за децата, които учат в училище „Стефан Караджа“, което се намира на същата улицата. Живущите на ул. „Топра Хисар“ дори направихме подписка и я внесохме в районното кметство, но уви – резултат няма. От снимката „ясно“ се вижда какво е положението през нощта. Училищният двор е ярко осветен, но на улицата цари пълен мрак. Искам само да отбележа, че не става въпрос за несветещи улични лампи, а за липсата на прокарано каквото и да било улично осветление.

Друг проблем на живущите на ул. „Топра Хисар“, гр. Варна са многото дупки по улицата. Общо взето е като лунен пейзаж. Изпращам снимка на една от многото дупки по улицата. Огромна яма, в която пропадат всеки ден не една и две коли.

Също така искам да отбележа и, че при всеки дъжд, който вали, мазите на кооперациите наоколо се пълнят с вода.

Моля Ви, приятели, излъчете моя сигнал и нека в крайна сметка Община Варна се сети за своите жители“.

 

Източник: Петел

 
banner
banner
Budnavarna