Начало » Общност » Вандалски рекорд: Над 40 коли разбити за една нощ във Варна (СНИМКИ)

Вандалски рекорд: Над 40 коли разбити за една нощ във Варна (СНИМКИ)

В отпор на нарастналите опити за кражби варненци обмислят инициатива за поставяне на видеонаблюдение на всички входове на жилищните блокове в крайните варненски квартали. Случаите от вчера са предимно във “Владиславовово” и “Възраждане”

Това се съобщава в групата “Виждам те КАТ-Варна” във фейсбук. В последните часове на вчерашният ден има десетки снимки на разбити коли от различни краища на града.

снимка Илияна Николова Виждам те КАТ Варна

Ето какво коментира един от администраторите на групата:

“Получих доста плашеща информация. Снощи са били разбити над 40 коли, а това са само сигналите, сигурно има и още извън тази статистика. Вероятно са били една група от 10-15 човека, които са се пръснали по двама, трима да “шетат”. Хайде да помислим колективно, как тия животни да си получат заслуженото, понеже очевидно законът няма да го променят, което означава, че дори полицията да ги залови, след 24 часа са вън…. На мен лично ми писна, въпреки че към момента не съм пострадал, минаха около две години от последният път”.

снимка Илияна Николова, Виждам те КАТ Варна

От пресцентъра на ОД на МВР съобщиха”, че вчера до обед има подадени три сигнала на територията на Трето РПУ, Два от тях са за потрошени автомобили във “Възраждане” и един във “Владиславово”.

За отпор на посегателствата варненци започват да обмислят варианти за видеонаблюдение по всички входове, за да се сложи край на безчинствата. Други пък предлагат революционни идеи за саморазправа и организиране на доброволни патрули, които да обикалят нощем и да пазят колите от посегателства.

Източник: Нова Варна

 
banner
banner
BudnaVarna.com