Начало » Спорт » „Соколите” най-после стъпиха на варненския стадион „Спартак”

„Соколите” най-после стъпиха на варненския стадион „Спартак”

„Соколите” най-после стъпиха в родния си дом стадион „Спартак”, като това се случи днес на старта на зимната подготовка.Въпреки последните сътресения в клуба след хвърлените оставки от 5 члена на УС на последното Общо събрание, Спартак стартира първото занимание с 25 играчи. Те бяха изведени от Кириакос Георгиу, който ще изпълнява длъжността старши треньор. Сред футболистите имаше млади играчи на проби.

Заниманията на варненци вече ще се провеждат на клубния стадион, като до две седмици момчетата вече ще могат да използват и новите съблекални.

Треньорът е предвидил 9 контролни срещи. На 11-и януари има двустранна игра с юношите до 17 години, а на 15-и е контролата със Созопол. На 25-и януари е предвидена проверка с тима на Царско село в Обзор и с румънския Посейдон на 1 февруари. На 4-и варненци ще срещнат Несебър. Беше планувано и участие на турнир в Балчик, но стана ясно, че той няма да се проведе. За останалите контроли се търсят съперници.

Припомняме, че в края на миналата година Спартак се раздели с Боян Илиев, Васко Боев, Филип Колев, който си тръгна по собствено желание. Ще има още играчи, които няма да са част от „соколите” през пролетта.

„Хубавото е, че най – накрая ще тренираме на нашия стадион. Взехме четирима юноши от нашата школа. Лошото е, че трима футболисти, които бяхме договорили и ги чакахме днес, се отказаха, заради последните неща, които се случиха в клуба. Двама от тях са такива, които са играли в А група и можеха да ни помогнат да се спасим. Ще подмладяваме състава. Ще гледаме да привлечем футболисти, които са работохолици. Искаме играчи, които се събуждат с мисълта за футбол и искат да се развиват, за да развият и отбора.”, заяви на старта на подготовката на „соколите” Кириакос Георгиу.

Източник: dnews.bg

 
banner
banner
Петя Митева