Начало » Девня » Девня взе медал на състезание за хора с увреждания

Девня взе медал на състезание за хора с увреждания

Потребители на Дневния център за хора с увреждания в Девня се завърнаха с грамоти и медал от състезание с инвалидни колички, което се проведе в град Долни чифлик. Бързина и майсторско управление в надпреварата демонстрираха представители на социални заведения на територията на Варненска област, източник /Varna24.bg/.

Дневният център в Девня участва с четирима състезатели – братята Галин и Радослав Димитрови от село Кипра, Димитър Андонов – председател на Дружеството на инвалидите в Девня, и Недялко Радев. Всички участници получиха грамоти, а Галин Димитров бе отличен с медал – трето място в състезанието за рингови колички.

След спортното събитие всички участници и гости посетиха Етнографския музей в Долни чифлик, където разгледаха експозиция от предмети на изкуството, изработени от потребители на социални услуги на територията на община Долни чифлик.

Заредени с емоции, състезателите си дадоха обещание да се видят отново и през 2017 година, за да демонстрират майсторски умения, а някои и да вземат реванш. Те благодариха на кмета на Община Долни чифлик – Красимира Анастасова, за перфектната организация на събитието и за поканата да участват в него.

Целта на състезанието бе да се подобри социалното включване и интеграция на деца и лица с намалена възможност за социална адаптация в обществото, на настанени в специализирани институции и потребители на различен тип социални услуги.

 
banner
banner
Budnavarna