Начало » Общност » Като във холивудски екшън, мъже с автомати нахлуха във варненски мол

Като във холивудски екшън, мъже с автомати нахлуха във варненски мол

Полицаи с автомати бяха забелязани днес във варненски мол. Много от посетилите се чудиха дали няма някаква акция. Преди два дена подобна гледка имаше и в моловете в Бургас.

Тежко въоръжени полицаи сковаха от страх посетителите на мол Галерия в Бургас в петък, след като влязоха в търговския център, съобщава Флагман.бг.
Ченгета с подобно въоръжение, подходящо за спецакция за залавянето на главатар на мафиотска банда, са забелязани и в друг бургаски мол.

Полицаите действат спокойно, не създават паника, но самата им поява в този вид е шокираща за мнозина. Попитахме ОД на МВР в Бургас на какво се дължи засиленото полицейско присъствие, пише Флагман.

“Акцията е на Жандармерията и Специализираните полицейски сили във връзка с коледните празници. Дават дежурства по график. Носят дългоцевни оръжия. Ще бъдат не само в моловете, но и в големите хипермаркети“, казаха от ОД на МВР в Бургас пред Флагман.бг и подчертаха, че целта е осигуряване на сигурност и бургазлии да не се притесняват от вида им. Акцията ще продължи до 3-ти януари.

Подобна практика има в редица европейски страни и мерките са изцяло превантивни, но практиката все още е непозната за България.

 
banner
banner
Budnavarna