Начало » Спорт » Шампионът на страната по плажен футбол МФК Спартак е Отбор на Варна за 2019 година

Шампионът на страната по плажен футбол МФК Спартак е Отбор на Варна за 2019 година

На стилна церемония в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта бяха обявени имената на победителите и техните подгласници в различните категории на анкетата „Спортист на Варна“ за 2019 г. За Отбор на годината в колективните спортове бе определен шампионът на страната по плажен футбол МФК Спартак, който получи приза и през 2018 година, научи BudnaVarna.bg.

През годината МФК Спартак постигна забележителни резултати, след като спечели за четвърти пореден път титлата на България в плажния футбол и отново прескочи груповата фаза на основния кръг в Шампионската лига в Назаре, Португалия, където бе в компанията на грандове като Спортинг (Лисабон) и Делта (Саратов). Тимът ръководен от Симеон Христов завърши на първо място и в редовния сезон от шампионата и приключи годината без да допусне поражение в срещите си от целия шампионат с впечатляващата голова разлика 94-20. На международния турнир Varna International Beach Soccer Cup, който се проведе в морската столица, Спартак финишира втори в компанията на пет класни отбора от чужбина. Голяма част от играчите на отбора бяха и част от националният отбор на страната, който спечели квота за финалният турнир в ЕВРО лигата по плажен футбол.

Водещи на церемонията в Двореца бяха популярните певци Орлин Павлов и  Надежда Петрова, които изпяха и най-известните си песни. Освен тях, гост-певец бе участникът в популярно шоу Кирил Хаджиев-Тино, а група Тутурутка закри събитието с известната си песен за Варна. Настроението на публиката вдигнаха демонстрации на легендарния спортист Йордан Йовчев и четирима настоящи национали по спортна гимнастика, както и на ансамбъла по художествена гимнастика. Освен тях в шоуто се включиха представители на различни варненски спортни клубове, които показаха своите разнообразни умения.

Церемонията бе и по случай закриването на „Варна Европейски град на спорта за 2019 година“

 
banner
banner
Петя Митева