Начало » Общност » Така ще изглеждате, ако 20 години работите на бюро (ВИДЕО)

Така ще изглеждате, ако 20 години работите на бюро (ВИДЕО)

Учени изработиха кукла в човешки размер, която показва как бихме изглеждали всички, ако работим 20 години на бюро в офис. Наричат я гърбавата Ема.

Ема не изглежда много добре – има подути крака с разширени вени, очите й са зачервени и с торбички, има и гърбица. Всички страшни последици върху тялото на куклата са базирани на реални изследвания върху офис работници.

„Работният колега на бъдещето“ е доклад, който цели да обърне внимание на вредата от постоянната офис работа. Екипът от учени е воден от футуриста Уилям Хигам. Заедно те изследвали данни на повече от 3000 офис работници от Франция, Германия и Великобритания.

Според данните за Обединеното кралство 50% от всички офис работници страдали от болка и умора в очите, 48% от болки в гърба и 48% от главоболие. Всички симптоми и деформации били причинени от работата им.

Ема е и доста болна. Освен чисто визуалните характеристики на куклата, тя би страдала от екзема, причинявана от стрес, наднормено тегло и постоянно отекли крайници, поясняват от екипа.

Учените алармират, че ако не бъдат взети мерки за промяна на работната среда, това е бъдещето за всеки, който прекара 20 години зад бюро.

Източник: БТВ

 
banner
banner
Петя Митева