Начало » Общност » Районен съд – Варна постанови осъдителна присъда за 31-годишна жена, откраднала портмоне от банка

Районен съд – Варна постанови осъдителна присъда за 31-годишна жена, откраднала портмоне от банка

31-годишната жена беше призната за виновна, че на 26 юли 2016 г., от гише на банков офис отнела чуждо портмоне с наличната в него парична сума от 800 евро и 50 лева, научи BudnaVarna.bg.

 

Деянието е осъществено в обедните часове, на оживено публично място, като подсъдимата се възползвала от ангажираността и моментната разсеяност на предходна клиентка. Пострадалата жена подала заявка за теглене на пари и оставила портмонето си на рафта на обслужващото я гише, когато се наложило да завери необходими документи на друго гише. Междувременно на мястото й застанали следващите клиенти от опашката пред тази каса – подсъдимата и нейния приятел. Докато банковият служител ги обслужвал, двамата фиксирали чуждото портмоне, отворили го и забелязали наличието на пари вътре. Подсъдимата веднага скрила чуждия портфейл в документите, които носела и излязла от банката. След като бил обслужен, приятелят й също напуснал, като едва след това пострадалата се върнала и сигнализирала за липсата. По записите от камерите за видеонаблюдение е идентифицирана и установена извършителката.

31-годишната жена пребивава в чужбина и е неосъждана досега. Делото беше разгледано в условия на задочно производство. За извършената кражба Районен съд – Варна й наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 
banner
banner
Budnavarna