Община Варна поръчва 50 информационни табла с карти за туристите

50 информационни табла с карти за туристите ще бъдат поставени в различни градски точки, през които минава голям поток от гости на града. Девет от панелите ще бъдат със соларно захранване, а останалите 41 ще бъдат с ел. захранване. Това става ясно от обявената обществена поръчка на Община Варна с прогнозна стойност до 70 хил. лева.

Местната управа търси изпълнител, който да се занимае с изработката, монтажа и гаранционната поддръжка на таблата. Височината на соларните ще трябва да бъде 200 сантиметра, а ширината-80 сантиметра. Те ще бъдат монтирани в осем точки в града- в началото на пешеходната зона до Катедралата, около шадравана до Драматичния театър, на пешеходната зона в района бул. „Княз Борис“ и ул. „Михаил Колони“, около хотел Черно море и на Севастопол, до Централния вход на Морската градина, в градинката до Градската художествена галерия, на пешеходната около паметника на арх. Дабков и около църквата „Св. Николай Чудотворец“. Соларното захранване трябва да осигурява 100% осветяване на план-указателя в тъмната част на денонощието. Включването и изключването на осветлението ще се контролира с таймер.

Размерът на таблата с ел. захранване е същият като на тези със соларно. Те ще бъдат поставени в 37 точки в града, намиращи се около различни културни забележителности, търговски центрове и места за развлечение.

В офертата има заложено и изработване на план-указател/ тип картографски изглед/ и поставяне в таблата. Трябва да са с размери 130 на 60 и да са на български и на английски. Иска се картографски изглед с маркировка на всяко точно местоположение, указател на улиците и списък на обекти с кратка информация и снимка, лога и адреси на сайтове. Списъкът трябва да бъде предоставен от Община Варна. Изискване е материалът, от който ще бъдат изработени картите, да осигури достатъчна издръжливост на цветове и изображения.

Срокът за изработване, доставка и монтаж на таблата е до 25 работни дни от датата на възлагане, а поддръжката им се поема от изпълнителя за срок от 36 месеца.

Контролът по изпълнение на договора ще се осъществява от общинската дирекция „Туризъм“. Финансирането за изпълнение на поръчката ще се осъществява от приходите от туристически данък в общинския бюджет за 2016 година.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!