Начало » Интересно » Болница изписва бебетата в коледни чорапчета (снимки)

Болница изписва бебетата в коледни чорапчета (снимки)

Болница „Methodist Children’s Hospital“ в Сан Антонио, Тексас, всяка година изписва новородените в коледни чорапчета през празничния сезон. Традицията, медицинският персонал да облича бебетата преди изписването им от лечебното заведение в празнична премяна, се спазва в продължение на пет десетилетия. Единственото условие е те да са родени в рамките на месец декември.

Първоначалната идея на екипа на болницата е новородените да бъдат изписвани само в коледни чорапчета, но след кратък период е взето решението да бъде завършен цялостния празничен облик с малки червени шапчици. В продължение на десетки години в инициативата с радост се включва целия персонал на лечебното заведение.

И чорапите, и шапките са изработени от доброволческата група „Bluebirds of Methodist Hospital“ към болницата. Това не е единственото благородно дело, извършено от групата. Доброволците са от изключителна полза както за персонала, така и за пациентите през цялата година.

Въпреки че носи радост за всички, които имат шанс да видят празнично облечените бебета, хората, които са най-щастливи от традицията са родителите.

 

Източник:  doyouremember.com

 
banner
banner
Петя Митева