Начало » Общност » Водач на автобус от градския транспорт във Варна отказа да качи чакащи на спирка

Водач на автобус от градския транспорт във Варна отказа да качи чакащи на спирка

Пореден сигнал, свързан с градския транспорт във Варна. Александър Борисов написа писмо ,в което твърди, че водач на автобус по линията 409 е отказал да качи група студенти, чакащи на спирката в района на ВСУ. По думите му, в сряда вечерта младежите били свидетели на лошо отношение от страна на шофьора и кондуктора на автобуса.

„Шокиращо, обаче, шофьорът на автобус с регистрационен номер „В 8699 НХ“ заявява, че имал 15 минути почивка и няма да качва никой, тъй като има още една спирка, след което автобусът трябвало да спре и след това да се върне от другата посока на тази спирка.“, пише Борисов.

Тъй като навън е студено чакащите продължили да умоляват да бъдат пуснати в автобуса на топло.

„На чисто човешката молба, при наличие на други пътници в автобуса, които са там така или иначе, шофьорът отказва. Нещо повечето, той отвръща с ужасяващо грозни крясъци и викове, независимо, че децата по абсолютно никакъв начин нито са се заяждали, нито са го провокирали, нито са повишавали тон.“, пише още варненеца.

В крайна сметка се качва един от чакащите. „Кондукторът и шофьорът продължават агресивно да се държат към едно дете – момиче, на което му заявяват, че е трябвало да му вземат сега двоен билет за една спирка повече – т.е. 4,20 лв, ако трябвало да спазят правилника.“

Сигналът е получен от ръководството на „Градски транспорт“ ЕАД и се проверява, увери пред NOVA управителят инж. Злати Златев. „Разпоредил съм проверка. Водачът е бил на крайна спирка, на която има престой. Ще коментирам след като разбера какво точно се е случило”, поясни  Златев.

Източник: moreto.net

Снимка: Александър Борисов

 
banner
banner
Петя Митева