Начало » Култура » Мариус Куркински представя премиерно днес във Варна мега спектакъла си

Мариус Куркински представя премиерно днес във Варна мега спектакъла си

За първи път в кариерата си Мариус Куркински ще представи пред публика сборен моноспектакъл.

Премиерата на спектакъла „Сборен моноспектакъл – Мариус 50″ за страната ще е тази вечер във Варна, зала „Конгресна“, Дворец на културата и спорта, 19 часа.

Моноспектакълът ще включва части от всички 11 моноспектакъла на Мариус през годините: „Дон Жуан“, „Дамата с кученцето“, „Ти-ри-рам“, „Сътресение“, „Черното пиле“ и др.

Мариус споделя за идеята си за мегаспектакъл:

„Тази идея за сборен моноспектакъл отдавна я имам като план. Аз съм започнал да играя моноспектакли от 1993 г. и чисто професионално исках да проверя как ще звучат причините, за които съм ги правил. Защото причина трябва да имаш, за да излезеш за едно представление и то конкретна. Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат. Няма да се щадя, ще покажа какви дивотии съм извършвал през годините защото те не са малко …“

Тази година е наситена със събития за актьора, започнал своята кариера от Варна – той навърши 50 години и стана почетен гражданин на Варна. На фестивала „Киномания“ той представи и своя пръв филм „Засукан свят“, който варненци също имаха възможност да гледат.

Източник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева