Начало » Общност » Наказаха мъж, счупил стъклата на варненски офис на банка с бирена бутилка

Наказаха мъж, счупил стъклата на варненски офис на банка с бирена бутилка

За противозаконно унищожаване на стъклопакет от административна сграда, Районният съд във Варна осъди 55-годишен мъж, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

Деянието е извършено на 1 март тази година на открито публично място от офис сграда в центъра на Варна, в близост до общината. Вечерта на посочената дата подсъдимият вървял пеш и пиел бира от стъклена бутилка, когато си спомнил за самозапалилия се фотограф пред общината. Неочаквано му хрумнало да счупи стъкло, като хвърлил бирената бутилка и строшил стъклопакет на банков офис. Дежурен охранител на сградата веднага излязъл и разпоредил на подсъдимия да остане на място до идването на мобилен екип и полицейски служители.

Впоследствие нанесените в резултат на деянието щети са били възстановени от подсъдимия. В съдебно заседание страните постигнаха споразумение за вида и размера на наказанието, което бе одобрено от съда.

За извършеното престъпление по чл. 216, ал.1 от Наказателния кодекс на 55-годишният мъж беше наложено условно наказание от 3 месеца лишаване, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Съдебният акт е окончателен.

 
banner
banner
Петя Митева