Начало » Интересно » 9 начина да изкарваме пари без да правим нищо

9 начина да изкарваме пари без да правим нищо

Изкарването на пари изисква труд. За щастие, има някои начини, при които парите се изкарват със съвсем малко усилия. Въпреки че някои методи изискват предварителна подготовка, те могат да ви донесат пасивен доход за дълъг период от време. Ето няколко начина да правите пари, без да се трудите.

 

1. Организирайте платен онлайн курс
Ако сте експерт в някаква област, но не смятате, че има нужда да издавате книга, за да споделите знанията си, можете да го направите чрез онлайн курс. Подобни курсове се качват на онлайн платформи и винаги, когато някой използва курса ви, вие получавате пари.

2. Направете уебсайт и печелете от реклами
Ако разбирате от нещо, създайте собствен уебсайт в WordPress, Weebly или друга платформа. Когато сайтът ви набере последователи, можете да продавате реклама и да получавате процент винаги, когато някой чете публикациите ви.

3. Публикувайте видео наръчници в YouTube
YouTube е пълен с всякакви видове инструкции на всякакви теми. Ако знаете как се възстановяват фабричните настройки на iPhone например, може да направите видео с инструкции. YouTube позволява да вкарвате реклами във видеата си. Хора, които търсят видео по вашата тема, ще ги гледат и това ще ви донесе приходи.

4. Дайте под наем неизползвано жилище или стая в Airbnb
Дори да имате само стая, която не ползвате, или да пътувате за известно време и жилището ви да стои свободно, използвайте опциите. Може да давате под наем краткосрочно през сайтове като Airbnb, които в общи линии ви дават възможност да превърнете дома си в хотел.

5. Продайте старите си книги
Ако имате купчина стари книги, които не смятате да препрочитате, може да ги изпратите до Амазон, откъдето ще ги продадат вместо вас. Компанията ще вземе процент от продажбата, а на вас ще даде останалото.

6. Продавайте свои снимки онлайн
Много сайтове в мрежата се нуждаят от добри илюстративни снимки. Съществуват онлай фотографски борси като Shutterstock и iStock, където всеки може да пусне своя снимка за продажба. Когато някой хареса и свали вашата снимка, той ще трябва да си плати. Ако сте любител фотограф, това е доста добъ вариант да си докарате допълнителен доход.

7. Инвестирайте в недвижими имоти
Това изисква начален капитал и добър мениджмънт, но доходът е значителен. Ако инвестирате в недвижими имоти, можете да изкарвате добри пари от ренти.

8. Изкарвайте пари докато гледате телевизия или играете видео игри
Звучи като мечта, но сайтове като Inboxdollars и Cashcrate плащат на потребители, за да записват какво гледат по телевизията, какви видео игри играят и други подобни потребителски навици. Парите идват от социологически агенции, изучаващи потреблението.

9. Станете опитно зайче на козметична компания
Много козметични компании провеждат редица тестове преди да пуснат определен продукт на пазара. L’Oreal например изпраща на желаещи мостри, които да пробват, а освен това им плаща за тестовете.

 
banner
banner
Budnavarna