Начало » Общност » Мъка за варненец! Конфискуваха 1100 литра ракия от нелегален казан

Мъка за варненец! Конфискуваха 1100 литра ракия от нелегален казан

Нелегален казан за варене на ракия в селище край Варна са открили Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“. При акцията е иззета и над 1 тон незаконно изварена ракия, научи BudnaVarna.bg.

Митническата проверка е извършена на 17 ноември по оперативна информация за незаконно изваряване на етилов алкохол. В постройка, митническите служители откриват при проверката съоръжение за дестилиране на етилов алкохол в работен режим. В съседна постройка в същия имот са открити при проверката пластмасови бидони, съдържащи общо 1100 литра етилов алкохол с характеристики на ракия. За открития етилов алкохол не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Части от нерегистрираното съоръжение за дестилиране и нелегалният етилов алкохол са иззети. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГД МРР, което се провежда под надзора на Районна прокуратура – Варна.

Общо 2094 литра нелегален етилов алкохол – ракия и три нерегистрирани съоръжения за изваряване на етилов алкохол са иззети от служителите на ГД МРР при извършените проверки на територията на ТД Северна морска през последните три месеца, при засиления митнически контрол от началото на активния сезон за изваряване на домашна ракия.

 
banner
banner
Budnavarna