Начало » Култура » Броени дни до юбилейния концерт на „Любэ“ във Варна

Броени дни до юбилейния концерт на „Любэ“ във Варна

30 години на сцена – това е поводът за турнето на руската група „Любэ“, която ще изнесе концерт и във Варна, научи BudnaVarna.bg.

Той ще се състои на 5 декември, от 20 часа, в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта.

През последните три десетилетия групата заема челни позиции на руския музикален небосклон с незабравимите си хитове. По време на юбилейните си концерти у нас, артистите начело с легендарния вокалист Николай Расторгуев, ще изпълнят най-култовите си песни пред родната аудитория. Някои от тях са любимите на всички меломани “Комбат”, “Солдат”, “Там за туманами”, “Песня о звёздах”, “Позови Меня Тихо По Имени” и много други.

„Любэ“ e най-известната група в Русия, чиято музика хармонично смесва елементи от рок, поп, руска фолклорна и военна музика. Формацията е основана през 1989 г. и досега има издадени 10 студийни албума и множество концертни записи и сборни дискове. Идеята за създаването на групата е на продуцента и композитор Игор Матвиенко, който е автор на всичките им композиции. В края на 80-те той написва музиката за дебютните песни, а като постоянен лидер на „Любэ“ се присъединява Николай Расторгуев. На него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение Либерци.

В началото на 1989 г. „Любэ“ записват първите си песни – „Либерци“ и „Батька Махно“. Същата година започват първите им турнета заедно с „Коледни срещи“ и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента „Горе вдясно“ Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години.

 
banner
banner
Budnavarna