Начало » Спорт » Ако играем на Евро 2020: Ще бъдем в Групата на смъртта!

Ако играем на Евро 2020: Ще бъдем в Групата на смъртта!

Тежка се очертава задачата на националния ни отбор, ако успее да се класира за Европейското първенство по футбол догодина. България ще играе в Група F на надпреварата, където са още отборите на Германия, Франция и Португалия.

Разбира се, преди това нашите национали трябва да изминат пътя от плейофите и да отстрани последователно Унгария и победителя от мача между Исландия и Румъния.

Иначе веднага се очерта, че групата на смъртта ще бъде Група F, където са настоящият световен шампион Франция, настоящият европейски шампион Португалия и домакинът на мачовете в тази група Германия.

Мачът на откриването на Евро 2020, което ще бъде на 12 юни в Рим, ще противопостави домакина Италия на Турция. В група „А“ попаднаха още отборите на Швейцария и Уелс.

В група „В“ домакините Русия и Дания се събраха с отборите на Белгия и Финландия. Като най-лека се очертава група „С“, в която са Украйна, Холандия, Австрия и един измежду Грузия, Северна Македония, Косово и Беларус.

Съперниците на България в квалификациите за Евро 2020 Англия и Чехия се събраха отново в група „D“. Там е и финалистът от последното световно първенство Хърватия. а четвъртият тим ще бъде победителят от поток „С“, състоящ се от Шотландия, Израел, Норвегия и Сърбия.

Завързана се очертава битката в група „Е“, където домакинът Испания ще срещне Полша, Швеция и победителя от поток „В“, който ще бъде един от Ирландия, Северна Ирландия, Босна и Херцеговина или Словакия.

Пълният жребий за Евро 2020:

Група А

Турция

Италия

Уелс

Швейцария

Група В

Дания

Финландия

Белгия

Русия

Група С

Холандия

Украйна

Австрия

Плейоф D (Грузия, Беларус, Северна Македония, Косово)

Група D

Англия

Хърватия

Плейоф С (Шотландия, Сърбия, Израел, Норвегия)

Чехия

Група Е

Испания

Швеция

Полша

Плейоф В (Босна и Херцеговина, Северна Ирландия, Словакия, Ирландия)

Група F

Плейоф А (България, Унгария, Исландия, Румъния)

Португалия

Франция

Германия

 
banner
banner
Budnavarna