Деца от Дългопол представиха еко ревю (снимки)

Тази година Начално училище „Иван Вазов“ гр. Дългопол взе участие в национална кампания „За чиста околна среда – 2019г.“ с проект на тема: „Да живеем в хармония с природата“ на МОСВ и ПУДООС, научи BudnaVarna.bg.

Проекта на НУ „Иван Вазов“ гр. Дългопол подаден за одобрение от училищните  власти е класиран за финансиране и е единствения одобрен проект за участие в национална кампания „За чиста околна среда – 2019г.“ в община Дългопол.

По процедура, комисия към ПУДООС е разгледала общо 585 постъпили проекта на училища и обединени детски комплекси и е одобрила за  финансирани само 134 проекта със средства в размер до 5 000 лв., сред които е и проекта на НУ „Иван Вазов“ гр. Дългопол.

В етап на изпълнението му възпитаниците на НУ „Иван Вазов“ гр. Дългопол са изготвили изложба от експонати изработени от отпадни материали. Целта е да бъде показана възможността за вторична употреба на отпадъците.

Невероятно дефиле се видя в училищния двор. Възпитаници на училището  дефилираха с атрактивни тоалети, изработени от отпадъчни материали. Така показаха, как чрез изкуството отпадъците могат да се превърнат в изящни дрехи и различни творения, подредени в изложба в училището.

Якото училищно ревю мина под звуците на смях и забавления и много ентусиазъм от страна на участници, зрители и организатори. Еуфорията от изпълнения етап на проекта с изготвяне на изложбата и дрехите за ревюто е прехвърлена в семейна среда, като основна тема е как могат повторно да бъдат използвани отпадъчните материали, коментират родители.

Това са част от дейностите по Проект „Да живеем в хармония с природатата“, с които се постигат целите  на екопроект – изграждане на екологични модели на поведение за грижовно отношение към заобикалящата ни среда и развитие на „зелени идеи“ в съзнанието на учениците.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!