Водата свлече пръст от дерето в „Аспарухово“ и затрупа къща, евакуираха хората

Пороят вчера е предизвикал свличане на пръст от ремонтираното дере в кв. „Аспарухово“, която е затрупала част от къща на ул. „Яш“ в „Аспарухово“. Веднага екипи на пожарната са взели превантивни мерки и са евакуирали семейството, събщиха заVarna24.bg от пресцентъра на полицията. Днес ще бъдат взети мерки по осигуряване на безопасност за живеещите в засипания дом.

Общо 18 сигнала са подадени за отводняване на мазета, приземни и подземни помещения. Отново под вода се е оказало Спешното отделение на МБАЛ „Св. Анна“.
Отводнявани са приземни и подземни помещения на ул. «Братя Шкорпил», ул. «Цариброд», бул. «Цар Освободител», ул. «Капитан Райчо Даскалов», ул. «Ивайло», в ж.к. «Аспарухово», в две болнични заведения, в складови помещения и други.
Помощ е оказвана около 15.30 часа на варненец, закъсал с автомобилът си в подлеза „Шипка“. Наводен е бил и подлезът до Фестивалния комплекс.
Най-сериозно е било наводнението от придошлата вода в района на ЖП гара във Варна, където и при предишния порой имаше сериозни проблеми.
Наводнено е било и заведението „Червения рак“ във Варна.
Паднал клон на ул. „Славянска“ е потрошил стъклото на паркиран автомобил, допълниха от полицията.
От там увериха, че обстановката е вече нормализирана и няма проблемни участъци в града.
СПОДЕЛИ НОВИНАТА!