Начало » Общност » Община Варна предостави парцел за новата сграда на Карин дом

Община Варна предостави парцел за новата сграда на Карин дом

Започна международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом, която да позволи преместването на услугата за деца със специални нужди и техните семейства в нов дом. За целта Община Варна предостави парцел с площ 2450 кв. м, разположен в между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров” в района на Очна болница. Датската фондация Велукс ще финансира строителството. Конкурсът се реализира в партньорство с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България. Това стана ясно на пресконференция днес с участието на Мая Донева – изпълнителен директор на Карин дом, Веселина Василева – координатор на проекта, главния архитект на Община Варна Виктор Бузев, адвокат Цвета Стоева и архитект Явор Панев – консултанти по организацията на конкурса.

 

В него могат да участват български и чуждестранни лица или техни обединения с архитектурна проектантска правоспособност в съответната държава на регистрация. Срокът за предоставяне на проектите е 3 месеца – до 19-ти февруари. Съгласно заданието, общото надземно застрояване трябва да бъде проектирано до около 1800 кв.м, с 600 квадратни метра подземни паркинги, със запазване на оптимален брой от съществуващите дървесни видове и свободна дворна площ за парк и детски площадки.
Повече информация за конкурса за проектиране на новата сграда на Карин дом може да бъде открита на специално създадената за целта страница: https://competition.karindom.org,

 
banner
banner
Петя Митева