Начало » Общност » Събраха голяма част от средствата, нужни за връщането на Ванко към живота

Събраха голяма част от средствата, нужни за връщането на Ванко към живота

С трогателен концерт, в който се включиха едни от най-талантливите изпълнители на Варна, бяха набрани средства за връщането на 14-годишният Ванко от Варна към живота.

Както е известно детето все още е под наблюдението на лекарите в състояние на будна кома в клиниката по неврохирургия към МАБЛ „Св. Анна“. След оферта от немска клиника за лечението на Иван Добромиров на стойност 78 000 евро, стартираха редица от благотворителни инициативи за набирането на непосилните за семейството му средства. Припомняме, че Ванко загуби майка си и баба си в зловещата катастрофа край Долище това лято и оцеля по чудо, но от злощастният инцидент въпреки усилията на варненските специалисти, все още е в състояние на кома.

По време на великолепния концерт в Grand Mall снощи, организиран с всеотдайност и ентусиазъм от Наталия Димитрова и съмишленици, стана ясно, че до момента кампанията „Заедно за Ванко“ е събрала 33 000 евро, остава да се съберат още 45 000 евро, за да може детето да бъде прехвърлено в немската клиника, където дават надежди, че ще бъде върнато към живота. Тази сутрин организаторите на концерта съобщиха за медията ни, че снощи по време на събитието в мола са събрани още 10 800 лв. за каузата, а по време на тридневния благотворителен базар отделно над 2500 лв.

Спектакълът снощи успя да привлече внимание и подкрепа от стотици варненци. Специален гост бе и кметът на район „Младост“ Христо Христов, който увери, че ще бъде поставена и кутия за дарения в Община Варна, за да може и служителите на администрацията да помогнат за набирането на нужните средства.

Специални благодарности организаторите изказаха и на кмета на район „Владисалвово“ Николай Костадинов, който също съдейства за успеха на каузата, на Марин Маринов, организатор на „Фолклорен изгрев“, фирма „Призма“, предоставила сцената за благотворителния концерт, на домакините от мола, на озвучаването от Party Time, на всички варненски медии, които публикуват периодично призивите за набирането на средствата и на всички дарители с големи и добри сърца.

Десетки малки певци, танцьори и акробати, магът Арсен и Атанас Кателиев – победител в „Гласът на България“, дадоха своята подкрепа за каузата със спектакъл в търговския център на Варна.

В концерта първи се включиха съотборниците на Ванко от Спортен клуб по кикбокс и муайтай „Боил“, където той тренираше. Именно възпитаниците на клуба първи инициираха благотворителните инициативи в подкрепа на своя съотборник.

Спектакълът в Grand Mall, домакин на концерта, откри „Гайдарски оркестър“ от НУИ „Добри Христов“, изявиха се също певци и инструменталисти от училището по изкуства. Деца от Арт работилничка „Златни ръчички“, център „Мама знае – занималня за деца в твоя град“, Център за изкуства „ПИ Арт“, най-малките от танцов състав „Маргаритка“ играха и пяха в подкрепа на Ванко. В пъстрата програма се включиха клуб „Огледало“ с класически танци, темпераментните танцьори от клуб „Фолклорна магия“, Ориент клуб „Халея“, възпитаници на музикалните педагози Атанаска Липчева, Кремена Матева и Павлинка Тодорова.

Възпитаниците на „Роберта балет“ и формация „Балкански ритми“ също запалиха публиката да подкрепи каузата за помощ на пострадалото дете.

С енергия и ефектни изпълнения се включиха Варненската айкидо академия и Акробатичен клуб „Акро старс“. Специален участник в благотворителна акция бе Работилничка „Щастие“.

В концерта „Заедно за Ванко“ магът Арсен показа най-добрите си магии, глас  извиси и народната певица Мария Иванова. Обичаният от публиката победител в тв формата „Гласът на България“ и гордост за Варна Атанас Кателиев бе сред звездите в програмата. Ярък финал на спектакъла сложиха майсторите на огненото шоу от „Палячи“, които изписаха с огнени букви „Заедно за Ванко“.

На финала братчето-близнак на Ванко и негови съученици от Спортното училище отправиха призив към всички да помогнат за благотворителната инициатива.

Набирането на средствата за каузата да върнем Ванко към живота продължава. Всеки може да помогне час по-скоро чудото да се случи, като дари средства на дарителската банкова сметка:

Чрез Easypay или банка

IBAN: BG81STSA93000026491369

BIC: STSABGSF

Банка: ДСК

ВАЛУТА: BGN

Титуляр по сметка: ИВАН ДОБРОМИРОВ ТОДОРОВ

Може да помогнете чрез HELPKARMA

 

Източник: varna24.bg

 
banner
banner
Петя Митева