Начало » Общност » Днес благотворителен концерт в помощ на Ванко

Днес благотворителен концерт в помощ на Ванко

Благотворителен концерт в помощ на 14-годишния Ванко, претърпял тежка катастрофа, организират негови близки днес 18 ноември, понеделник, в голям търговски център във Варна. Това съобщи бащата на пострадалото дете.

 

Хиляди досега се включиха  в каузата „Заедно за Ванко“ и се обединиха в борбата за бъдещето на детето.

 

Ванко е възпитаник на Спортното училище във Варна, състезател и шампион по бойни изкуства, но животът му се преобръща след фатален пътен инцидент това лято.

 

На 17 юни на злополучното Т-образно кръстовище край село Долище колата, в която пътува момчето, се блъска в тежкотоварен автомобил. В леката кола са бабата и майката на Ванко, които загиват.

 

Детето е прието в болница с опасност за живота, с вътрешночерепна травма и тежка мозъчна контузия.

 

В момента Ванко е в състояние на будна кома и е прикован към болничното легло. Очаква се скоро малкият шампион да бъде изписан, но с това тежката битка да се изправи на крака не приключва.

 

Неговият баща Добромир, близки и приятели се опитват да съберат средства за транспортиране и за продължителна рехабилитация  в клиника в Германия.

 

За съжаление, необходимата сума за лечението – 78 000 евро, както и съпътстващите разходи са крайно непосилни за семейството му и те имат нужда от подкрепа.

 

Състоянието му е много тежко. Възстановяването ще бъде бавно, каза бащата на детето Добромир Тодоров, като допълни, че най-важната част от лечението му са рехабилитацията и физиотерапията.

 

Тежката съдба на семейството трогва познати и непознати.  Съпричастнa към голямата трагедия става и Наталия Лазарова, която се заема с кампанията „Заедно за Ванко“ и организира концерта.  Със семейството я свързва ДГ 38 „Маргаритка“, която посещават братчето на пострадалото момче и нейното дете. Така в борбата за Ванко се включва целият екип на детската градина и родителите.

 

Идеята за концерта се роди спонтанно, в движение. Аз съм инициатор и организатор, но от датата на инцидента до мен вече има една сговорна дружина.  С тяхна подкрепа и помощ  вярвам, че ще успеем да повдигнем планина, убедена е Лазарова.

 

Тя е в постоянен контакт с бащата Добромир след злополуката, за да се информира за състоянието на Ванко, а на 31 октомври се появява и лъчът надежда. От клиника в Германия е изпратена оферта за лечението на детето.  Така за часове се ражда и идеята за концерта.

 

Близки приятели на дамата веднага откликват на призива й за съдействие и помощ. Така още от 1 ноември се появяват идеи за поредица от инициативи. В благотворителен базар се включват майки на децата от ДГ 38 “Маргаритка“. Заявка за концерта пък дават много изпълнители, а по думите на Лазарова не стихват обажданията за молба за участие в каузата.

 

Децата също ще имат възможност да помогнат на Ванко със свои изделия от „работилничкатa за щастие“. Дечицата собственоръчно ще изработят ангелчета, а всеки, който иска, може да даде своя малък и ценен принос за оздравяването на Ванко.

 

В концерта на сцената ще излязат и всички учителки от детската градина, които ще изигратя китка от народни танци.

 

Всички родители и целият екип сме  едно голямо семейство. Нашата цел е да възпитаме едни добри хора в лицето на децата, каза Параскева Люцканова – директорката на ДГ 38 „Маргаритка“ .

 

До събота средствата, събрани от платформата Helpkarma, са 7923 евро, а до 12 ноември  в дарителската сметка са постъпили 44 000 лв. От петък в търговския център има и поставени кутии за дарения.

 

Всички желаещи да подкрепят семейството могат да го направят и на дарителската сметка.

 

Дарителска сметка

 

IBAN: BG 72TTBB94001527219179

 

BIC: TTBBBG22

 

Титуляр по сметка: Добромир Емилов Тодоров

 

Можете да изразите своята съпричастност и да дадете вашия принос за оздравяването на Ванко и чрез платформата helpkarma.

 
banner
banner
Budnavarna