Начало » Общност » С възпоменание утре във варненските храмове ще почетат жертвите при катастрофи

С възпоменание утре във варненските храмове ще почетат жертвите при катастрофи

В ход е вторият етап от тазгодишната традиционна кампания на сектор „Пътна полиция” „Зима”, съобщават от МВР. Той е посветен на правилното поведение на пешеходците на пътя и на водачите на моторни превозни средства спрямо тях. Толерантността на пътя е важна предпоставка за безопасното движение по пътищата както на едните, така и на другите участници.

В рамките на този етап от акцията, на 17 ноември ще бъде отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия.

Тази година мотото на Деня за възпоменание е „Животът не е резервна част”.

Със съдействието на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, в неделя (17 ноември), от 10:30 часа, в храмовете в областта ще бъде отслужена литургия.

Денят за възпоменание е учреден с цел хората по цял свят да се замислят за огромните и тежки загуби, които човечеството понася от катастрофите по пътищата. На този ден би трябвало всички да се замислят лично за своето поведение на пътя, да анализират грешките и да вземат решение да не допускат риск в пътното движение. Сигурността на движението по пътищата на всички зависи от личния принос и отговорност на всеки един участник в него, макар той да изглежда малък и недостатъчен. Съвкупността на добронамереност, дисциплина и толерантност на стотици хиляди хора едновременно би осигурила една по-здравословна и безопасна среда на пътното движение.

Призивът на ОД на МВР – Варна към всички граждани е да бъдем отговорни участници в движението по пътищата, да възпитаваме децата си в спазване на закона, да пазим здравето и живота си, с което ще гарантираме пред обществото, че безопасността на движението по пътищата е наша мисия.

 
banner
banner
Budnavarna