Начало » Общност » Цяла Варна издирва младежа от подлеза

Цяла Варна издирва младежа от подлеза

Десетки варненци се включиха в издирването на 19-годишния Цветомир, който проси в подлеза на Автогарата и е в много лошо здравославно състояние, с желанието да му помогнат и избавят от мизерните условия.

Социален работник от Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица  вече е при него.

В търсенето вчера са се включили социални работници, граждани и органите на реда, но усилията им бяха беуспешни и момчето не бе открито.

По информация на “Нова Варна” четвъртък са направили проверка и обходили района около Автогарата в четвъртък, но от Цветомир нямало и следа. Уведомени са били служителите от ОД на МВР – Варна, които също го издирваха. За щастие, днес той е намерен в подлеза, но все още няма яснота как ще се развие историята.

Той не може да бъде приет или лекуван без неготото желание. Той вече е бил в Кризисния център, но след това е излязъл  отново на улицата.

С медията ни се свърза варненец, който пожела да приюти Цветомир, но отивайки малко след 18.00 ч. в подлеза в четвъртък, не е успя да го намери.

По информация на “Нова Варна” младежът е бил там в четвъртък, но си е тръгнал. Разбрахме, че той е в конкретния подлез всяка вечер. Отива в час пик, когато всички се прибират от работа, заголва краката си, за да могат хората да видят последиците от болестта му и за да събере пари.

Във Facebook бе създадена специално групата “Помощ за Цветомир”, където хора от цялата страна споделят идеи какво да направят за него, включително откриване на сметка.

източник: Нова Варна

 
banner
banner
Budnavarna