Начало » Общност » Деца с арогантно поведение във варненски автобус, пътниците мълчат!

Деца с арогантно поведение във варненски автобус, пътниците мълчат!

Две момчета и момиче на видима възраст около 10-11 години предизвикаха възмущението на пътуващите по линия 118 снощи около 18 часа.

Въпреки арогантното поведение на учениците, никой от автобуса не е направил забележка на подрастващите. Ето и това, което сподели очевидец на „лудориите“:

„Реших да споделя за случая по няколко причини. Всички сме били деца, всички сме вършили лудории, но поведението на тези три деца беше скандално. Качиха се с големи раници, не зная от училище или от тренировка. С влизането си в автобуса от последната врата по линия 118 се започна хилене, бутане, първо едното от момчетата дърпаше момичето да го целува, после другото, а девойката видимо се забавляваше от това. Дотук нищо кой знае какво, ще кажете, освен видимата им възраст и нетипичното за нея поведение.

След това едно от децата, подпряно на вратата започна да блъска главата си в стъклото на вратата и така почти през целият им престой в автобуса. На една от спирките, когато автобусът отвори вратите, едно от децата скочи, изчака секунди на спирката и миг преди да тръгне автобусът се метна отново вътре. Сещате се, ако беше станала злополука, че водачът щеше да бъде виновен.

На следваща спирка при отварянето на вратите хлапетата, явно с отработен до момента номер, викнаха на жена, която чакаше там, че има нещо ужасно в краката й. Жената подскочи изплашено, а децата се заливаха от смях. Коментираха колко весело щяло да бъде, ако направят номер на колоездач, който щял да се пребие от уплахата.

В автобуса пътуваха много хора, всички видимо уморени и отегчени след тежък работен ден. Въпреки, че събраха много укорителни погледи, обаче, никой не направи забележка на децата. Включително и аз, за което съжалих. Мислех да се намеся, но не знаех дали това има смисъл, след като дори контрольорката си замълча, очевидно свикнала с подобно поведение.

Дали обаче трябва да оставаме безразлични към подобно поведение, а децата да остават с впечатление, че то е приемливо и допустимо? Призивът ми е към всички да не бъдем бездушни, защото ако родителите на са намерили време в първите 7 години да обяснят на тези деца кое редно и кое не, то всички ние носим отговорност за поколението, който расте около нас“, написа нашият читател.

източник: Варна24

 
banner
banner
Budnavarna