Начало » Общност » Започнаха ремонтни дейности в още две варненски гимназии (снимки)

Започнаха ремонтни дейности в още две варненски гимназии (снимки)

Започнаха ремонтни дейности в още две варненски гимназии – ПГСАГ „Васил Левски“ и Варненската търговска гимназия „Г.С.Раковски“ със средства, осигурени по оперативна програма „Региони в растеж“. Кметът на Варна Иван Портних присъства на символичния старт даден от директорите на двете гимназии на ПГСАГ „Васил Левски“ – Мария Петрова и на ВТГ „Г. С. Раковски“ – Жечка Георгиева.

В ПГСАГ „Васил Левски“ ще се изпълнят дейности по реконструкция на сградния фонд и прилежащите дворни площи, подновяване на обзавеждането и оборудването. Планира се още подмяна на покрива и част от ВиК и ел. инсталации, външно саниране, боядисване и смяна на подови настилки и дограма. Също така ще бъде изграден външен асансьор. Общо по проекта предстои да бъдат обновени 15 гимназии, от които седем в морския град.

Това е поредна стъпка към подобряване на сградния фонд на учебните заведения във Варна. Досега седем училища, три детски градини и две професионални гимназии бяха модернизирани със средства по ОП „Региони в растеж“.

На събитието днес присъстваха още районният кмет Христо Христов, директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова, представители на Регионалното управление по образование и на фирмата строител, и учители.

 
banner
banner
Петя Митева