Инициатива на МГЕРБ-Девня насърчава четенето

По инициатива на младежката организация на ПП ГЕРБ Девня се сдоби с 4 къщички за книги. Те бяха монтирани през почивните дни на достъпни места в кварталите „Девня-1“, „Девня-2“ и „Повеляново“. Предстои поставянето на още 4 къщички в кв. „Река Девня” и в селата Кипра и Падина.

2
Инициативата на МГЕРБ беше подкрепена от кмета на Девня и ръководител на общинската организация на ПП ГЕРБ Свилен Шитов, както и от председателя на Общинския съвет Владимир Ненков, който лично се включи в монтирането на къщичките.
Подобни места за споделяне на книги вече бяха обособени в други градове на страната и се радват на голям интерес. Младежите от ГЕРБ-Девня се надяват, че с монтирането на къщичките ще насърчат четенето в своя роден град и ще дадат добър пример на подрастващите. Идеята е всеки да може да си вземе четиво, като го замени с друго от личната си библиотека. В къщичките жителите и гостите на Девня могат да намерят всякакви книги: детска, художествена и научна литература, енциклопедии и дори речници.

4
Част от книгите младежите получиха при участието си в екоинициативата „Стара хартия за нова книга“, която се проведе преди около месец във Варна. Останалата част от изданията, осигурени за къщичките, бяха дарени от младежите.
За да провокират девненци, от МГЕРБ допълниха къщичките и с тематични сентенции за ползата от четенето: „Науката е светилото на един народ, литературата е животът му“ (Иван Вазов), „Един час, прекаран в четене, е час, откраднат от Рая“ (Тома Уортън), „Книгата е велика вещ, докато човек умее да я ползва“ (Александър Блок) и др.

3

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!