Начало » Спорт » Варненец е новият шампион по Кикбокс за ветерани

Варненец е новият шампион по Кикбокс за ветерани

От 30- ви октомври до 3-ти ноември в Марина ди Каррара (Тускана, Италия) се проведе осмото обединено световно първенство по бойни изкуства. България беше представена от един състезател – Армен Алексанян от Варна, който след победи над Румънец и Италианец стана световен шампион по Кикбокс за ветерани в категория до 94 кг. Представителя на WTKA за България, Виктор Великов даде висока оценка за представянето на варненския състезател.

Обединеното световно първенство е най-голямото събитие и легенда в цялата история на бойните изкуства. Заедно с най-големия ориенталски фестивал в света представляват една уникална комбинация от емоции, страст, приятелство и уважение. Организира се от световната асоциация по бойни изкуства WTKA (World Traditional Karate,Kickboxing,Kung-Fu Association) с президент Michele Panfietti и главен секретар Cristiano Radicchi. Провежда се в Марина ди Карарра, Тускана, Италия на площ от 40 хил.кв.м. и обединява 42 световни организации по бойни изкуства и бойни спортове, с над 5000 състезатели от 120 държави. Спортисти трениращи Карате, Кикбокс, Кунг Фу, Муай Тай, ММА, Таекондо, UFR, и др. се състезават на високо конкурентно ниво на 3 ринга, 1 клетка, 1 подиум и 30 татамита. По време на първенство се провежда и гала вечер за световни титли.

Паралелно със световното първенство по традиция се провежда и Ориент Фестивал, където се излагат стотици щандове с продукти и аксесоари, които представят всичко за източната култура и традиции от демонстрации по древни бойни изкуства до йога, масажи, песни, танци, медитация, храни, билки, церемонии. Наред с това се провеждат много конференции, семинари, курсове, панаир на здравето и десетки програми, които правят този източен фестивал незабравим.

 
banner
banner
Петя Митева