Начало » Общност » Да помогнем на децата с аутизъм. Те са уникални!

Да помогнем на децата с аутизъм. Те са уникални!

Инициативен комитет с подкрепата на Асоциация “ Да съхраним жената” организира благотворителен концерт под наслов „Да помогнем на децата с аутизъм. Те са уникални!“. Той ще се проведе от 17:30 часа на 21 ноември в зала „Пленарна“ на Община Варна.

Кампанията е в помощ на открития на 1 юни 2019 г. Център за социална рехабилитация и интеграция „Живот под дъгата“ за деца с разстройства в аутистичния спектър. Центърът е изграден, оборудван и обзаведен само с доброволни вноски и дарения: строителни материали, PVC дограма, осветителни тела, климатици, подови настилки, маси, бюра, столове, компютърна техника и други. Структурата е първата във Варна и четвъртата в България(2 в София и 1 в Плевен) за деца с разстройства в аутистичния спектър.

За работата на центъра, която се изпълнява по договор с Община Варна, са необходими специализирани учебни и дидактически материали, финансови средства за закупуване на система „монтесори“, за учебни екскурзии, за терапевтичен лагер през ваканциите. За нормалното обслужване и функциониране на детския център е необходим и микробус или леко моторно превозно средство.

Заповядайте при нас! Ще се радваме да Ви посрещнем и да Ви запознаем с нашите специални възпитаници, с техните възможности и потребности, апелират организаторите. Предоставят се договори за дарения, приемо– предавателни протоколи и т. н.

 
banner
banner
Петя Митева