Начало » Общност » Кои новоизбрани общински съветници се отказаха от мандат?

Кои новоизбрани общински съветници се отказаха от мандат?

„Трима новоизбрани съветници от листата на ГЕРБ са подали заявления за отказ от мандат. Това са изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта Минко Христов, Таня Василева и Кристиан Димитров, които оглавяват съответно общинските дирекции „Социални дейности” и „Спорт”.

На тяхно място в местния парламент ще влязат Милена Димова, Йорданка Проданова и Стоян Попов. Мястото на избрания кмет Иван Портних, който беше водач на листата на ГЕРБ ще заеме Людмила Колева-Маринова“. Това заяви председателят на Общинската избирателна комисия Велин Жеков.

Още двама избрани съветници са се отказали от мандати. На мястото на зам.-председателя на Народното събрание Веселин Марешки влиза  Щериана Иванова.

Водачът на листата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски” Христо Атанасов отново ще бъде общински съветник. Той беше изместен от четирима кандидати, събрали повече преференции, но Бисерка Асенова се отказва от мандата си.

Очаква решението на първата в листата на БСП проф. Анелия Клисарова, която е народен представител. Първото заседание на новоизбрания Общински съвет във Варна ще се състои на 11 ноември.

В дневния ред е включена само една точка – избор на председател на местния парламент. Изборът се провежда с тайно гласуване, като за избран се смята кандидатът, който е получил повече от половината от гласовете от общия брой съветници.

 
banner
banner
Петя Митева