Солени глоби за девненци, които въртят гуми и псуват

По предложение на кмета Свилен Шитов местният парламент в Девня гласува допълнение на Наредбата за обществения ред на територията на общината.

Идеята е някои актуални нарушения, на които девненци стават свидетели почти ежедневно, също да подлежат на имуществена санкция.

Сред тях са т. нар. „дрифтъри”, които въртят гуми където им падне и застрашават здравето и живота на другите участници в движението. Отук нататък това „удоволствие” може да им излезе доста солено. Същото се отнася и за девненци с непристойно поведение на обществени места, включително и за тези, които имат навика да псуват за „добър ден”.

Проектът за допълнение на Наредбата за обществения ред е мотивиран от писмо на началника на районното полицейско управление в Девня – Деан Димитров, постъпило до съветниците от ресорната общинска комисия, в което се обръща внимание, че две от най-често срещаните нарушения в града остават извън обхвата на общинския декрет. Така Раздел ІІ на Наредбата бе допълнен с две нови точки:

Управлението на МПС, изразяващо се в умишлено пребоксуване на задвижващите колела и поднасяне на автомобила на пътното платно за движение, с което създава предпоставка за ПТП, затруднява другите участници в движението и живущите в крайпътните имоти и застрашава живота на пешеходците.  На нарушителите се налага глоба от 100 до 500 лева

Забранява се непристойното поведение, изразяващо се в предизвикване и участие в скарвания, сбивания, скандали, употреба на нецензурни думи и изрази и други неприлични прояви, нарушаващи общоприетите морални норми на обществени места. На нарушителите се налага глоба от 50 до 200 лева.

Източник: Петел

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!