Начало » Спорт » Стоян Пасев за изборите: Несъстоятелни сигнали, комични ситуации и липса на интерес у варненци

Стоян Пасев за изборите: Несъстоятелни сигнали, комични ситуации и липса на интерес у варненци

Във Варненско в изборния ден имаше всякакви сигнали за нарушения. Повечето от тях обаче са били несъстоятелни. Това разкри в интервю за Дарик областният управител на Варна Стоян Пасев.

Доста сигнали има подадени от граждани, забравили за смяната на часа в неделя. В 6,15 часа сутринта те питали защо не са отворени секциите за гласуване.

Имало и комични ситуации като обаждане в Общинската избирателна комисия с питане как се излиза от урната. В село Николаевка досегашната кметица и кандидат за нов мандат пък не излизала от изборната секция. В писмените си показания впоследствие написала „Не е вярно. Не съм влизала в секцията. Шест пъти ме гониха от там”, разказа Пасев.

Сигнали за купуване на гласове има от ромските махали, два сигнала от Долни чифлик и един от Суворово. Проверките на органите на реда не са открили данни за престъпления.

Кампанията покрай изборите в региона премина доста спокойно, изтъкна областният управител. „На предходните избори имахме средно по 10 сигнала на ден. сега общо имаме 10”, посочи Стоян Пасев.

Най-висока активност в гласуването – над 68 на сто, е регистрирана в общините Дългопол, Ветрино и Аврен.

Областният управител ковментира и ниската избирателна активност във Варна, която беше малко над 37%. По думите му, липсата на интерес на варненци може би се дължи на усещането им, че вотът е ясен.

Бюлетините за балотажите са поръчани. Ще бъдат доставени във Варна в сряда следобед или в четвъртък сутринта.

До края на годината пред кметовете в областта се очертава доста работа. На прага на зимата започват събиранията за зимната подготовка и обсъждането на състоянието на язовирите. В същото време се отварят и много от европейските програми, припомни областният управител на Варна.

Аксаково е най-динамично развиваща се община край Варна. В следващия мандат с кметовете на Варна, Аксаково и подкрепата на премиера ще се работи за създаването на индустриалната зона край Аксаково, увери Пасев.

Развива се и индустриалната зона в Девня. Кметът Свилен Шитов направи доста за Девня и нормално получи рекордно голяма подкрепа, коментира Стоян Пасев.

Като динамично развиващ се район областният управител посочи Бяла, особено след като отново се заговори за магистрала „Черно море”. Той определи като интересен предстоящия балотаж в морската община, на който ще спорят кандидатите на ГЕРБ и СДС.

 
banner
banner
Budnavarna