Начало » Дългопол » Георги Георгиев: Високият резултат на изборите в Дългопол е много приятна изненада за мен, но и голяма отговорност

Георги Георгиев: Високият резултат на изборите в Дългопол е много приятна изненада за мен, но и голяма отговорност

Дългопол. Високият резултат на изборите е много приятна изненада за мен, но и голяма отговорност. Това каза  Георги Георгиев, избран за кмет на Община Дългопол, който успя да спечели близо 61% от общия брой гласове.
Той посочи, че не е изненадан от изборният резултат, като единствената изненада за него е, че е очаквал малко по-малко гласове, но високите проценти говорят, че хората в общината са останали доволни от свършеното от него и екипът му през изминалите 4 години. „Самата кампания премина малко странно, защото на всички предизборни срещи хората ме убеждаваха, че аз трябва да бъда техният кмет, а не аз да ги убеждавам в това. Именно поради тази причина имах вътрешната увереност, че няма да има втори кръг на изборите, но мислех, че ще имам около 3900 гласа, а те станаха 4600, което е много приятна изненада за мен“, добави Георгиев. Той добави, че единственото, което е обещал на хората е да работи така, че след 4 години пак те да го убеждават той да им е кмет.
Сред основните приоритети за развитие на община Дългопол, Георги Георгиев маркира, инфраструктурата, подобряване качеството на живот на жителите в община Дългопол и развитие на туризма в региона. Той добави, че през новия мандат ще продължи с рехабилитацията на уличната и пътна мрежа в общината, доизграждане на канализацията в град Дългопол, доизграждане на колектора и първи модул на пречиствателната станция в село Цонево и други. „Имаме амбиция да кандидатстваме и по Европейски програми, като до момента не сме пропускали възможност. До тук имаме спечелени 5 социални проекта и се възползваме от всички еврофондове“, добави Георгиев. По отношение на туризма в региона кметът на Дългопол заяви, че през следващата година се предвижда асфалтирането на еднокилометрова улица в село Аспарухово, което е притегателен туристически център в общината. През предния мандат са били преасфалтирани 2 километра пътна инфраструктура, поставено е било ново LED осветление, а в момента по настояване на Георги Георгиев електроразпределителното дружество извършва подмяна на кабели, за да се предотвратят инциденти, а така също, за да се поддържа стабилна мрежата предвид това, че в района има не малко хотели, които консумират много електричество. „Община Дългопол прави всичко възможно, за да създаде най-добрите предпоставки за развитие на бизнеса“, каза в заключение Георги Георгиев.

източник: Радио ФОКУС

 
banner
banner
Budnavarna