Начало » Общност » Обвиниха шофьора на камиона ковчег в непредумишлено убийство на 39 души

Обвиниха шофьора на камиона ковчег в непредумишлено убийство на 39 души

Британската полиция повдигна обвинения в непредумишлено убийство на 39 човека срещу шофьора на „камиона ковчег“, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

25-годишният северноирландец Морис (Мо) Робинсън ще бъде изправен в понеделник пред съд в град Челмсфорд. Повдигнати са му обвинения в непредумишлено убийство на 39 човека, трафик на хора, подпомагане на нелегална имиграция и пране на пари.

Мо Робинсън е първият обвинен във връзка със случая. Още четирима души бяха арестувани, след като по-рано тази седмица във Великобритания бе открит хладилния камион с телата на 39 човека.

Британската полиция все още не е установила самоличността на мъртвите хора. Има индикации, че много от жертвите са виетнамци.

По-рано властите във Великобритания съобщиха,че разследват „по-голяма конспирация“ във връзка със смъртта на загиналите в камиона. Според една от версиите камионът със загиналите е част от конвой от три камиона.

Роднини на предполагаемите жертви твърдят, че над 100 мигранти са били превозвани до Великобритания в камионите, но според тях само два от тях са завършили пътуването.

Източник: dariknews.bg

 

 
banner
banner
Петя Митева