Отчитат 10 % ръст на на туристопотока в Девня

Девня партнира активно на Община Варна по проект за качествен регионален туристически продукт, в който участват още Аврен, Аксаково и Белослав. Целта е чрез общи маршрути в общините да се привличат повече туристи.

След проведените активни дейности по маркетинг на туристическия продукт, информираността на туристи, туроператори и агенции е нараснала със 100%, като рекламните каталози и брошури, изработени по време на реализацията на проекта, са предлагани през цялата 2015 г. и 2016 г. на повече от 20 000 туристи от 55 националности.

В рамките на проекта са разработени нови маршрути за посещение на малко познати туристически обекти в петте общини, проведени са работни срещи с туристически агенции и туроператори, реализирани са участия в международни изложения.

В резултат над 85% от туристите, прекарали почивката си Варна през последната година, са заявили, че ще препоръчат на свои близки и познати да посетят града и региона, тъй като ги намират за привлекателна дестинация за морски, спа, исторически и културен туризъм. Не за пренебрегване е и фактът, че общините партньори отчитат 10% ръст в посещаемостта на забележителностите, които се намират на тяхна територия.

Името на проекта, по който работят съвместно петте общини, е „Регионален туристически продукт – Различното преживяване – качество, полза и стойност“. Той е реализиран в периода 2013-2015 г., а финансирането е по линия на ОП „Регионално развитие“ (2007-2013), съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!